ŞANLIURFA / EYYÜBİYE - Şehit Mahmut BARSTUGAN Ortaokulu

Nis

Okulumuzda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerimizin LGS sınavına hazırlanması ve genel tekrar yapmaları amacıyla Türkçe Öğretmeni Hediye Sancar gözetiminde ÖDSGM çalışma fasikülleri çözdüler.

Nis

Şanlıurfa valiliğini yürütmüş olduğu Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında ramazan ayına girdiğimiz bu günlerde öğrencierimizin yaratıcı drama yaparak kültürümüzü öğretmek ve sözlü anlatım becerilerini güzel kullanmalarını katkı sağlamak amacıyla Türkçe Öğretmeni Hediye SANCAR tarafından rmaazan manileri etkinliği düzenlenmiştir.

Nis

Şanlıurfa valiliği tarafından yürütülen Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında düzenlenen satranç turnuvasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri Beden Eğitimi öğretmenimiz Kübra GÜRSOY tarafından verildi. Öğrencilerimizin kıyasıya mücadele ettiği turnuvada okul olarak amacımız öğrencilerin eğlenirken çok boyutlu düşünme becerisi kazanma, ileri görüşlü olmayı başarilmesini sağlama, dikkat süresi uzatma ve hızlı düşünürken doğru karar almalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Mrt

Öğrencilerimizin manevi değerleri tanıması ve sevmesi için büyük bir fırsat olan Ramazan ayı için  Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Sümeyye TURALIOĞLU hocamız pano çalışması yapmıştır.

Mrt

Şanlıurfa valiliğini yürütmüş olduğu Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında din kültürü öğretmenimiz Sümeyye  TURALIOĞLU öğrencilerimize namazı, namazın farzını ve sünneti etkileşimli tahta aracılığıyla yaparak-yaşayarak öğrenmeleri için düzenlenen etkinlik başarıyla tamamlanmıştır.

Şbt

Şanlıurfa valiliğinin yürütmüş olduğu Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi (BİGEP) kapsamında okulumuz matematik öğretmeni İlhami Bayram, öğrencilerimizin derste öğrendiği oran-orantı konusunu etkileşimli tahta aracılığıyla yaparak yaşarak öğrenmelerini sağlamıştır. Bu yöntemle öğrenmelerinin kalıcılığını artırıken aynı zamandan öğrencilerin matematik dersine karşı olan önyargılarını değiştirmeyi sağlanmıştır.

Şbt

Okulumuzda 6. sınıfta kayıtlı olan Elif Demirel ve Esma Demirel isimli öğrencilerin okula devam etmemelerinin nedenlerini öğrenmek ve okula devamı için gerekli  çalışmaları yapmak adına öğrencilerin velileri ile görüşmeler yapıldı.

Şbt

Okulumuz görsel sanatlar öğretmeni Aslı ÇINAR tarafından apılan röprodiksiyon çalışmaları öğrencilerimizin kolaj tekniğini kullarak ünlü sanatçıları ve eserlerini tanımalarını sağlamıştır. Yapılan çalışmalardan en güzelleri seçilip okul panosuna asılmıştır.

Şbt

Şanlıurfa valiliği tarafından yürütülen BİGEP kapsamından okulumuzun görsel sanatlar öğretmeni Aslı ÇINAR tarafından düzenlenen Harran Kümbet Evleri Heykel Çalışması öğrencilerimizin psikomotor becerilerini geliştirirken kültülerini de tanımayı amaçlamaktadır.

Şbt

Şanlıurfa valilliğinin yürütmüş olduğu Başarıyı İzleme ve Değerlendirme Projesi kapsamında Türkçe öğretmenimiz Hediye AYYILDIZ SANCAR tarafından öğrencileirmizin isim tamlamaları ve sıfat tamlamaları konularını pekiştimek ve eksik öğrenmeleri eğlenerek öğretmen amacıyla yapılan etkinliğimiz başarıyla tamamlanmıştır.

Şbt

Okulumuz Türkçe öğretmeni Hediye SANCAR tarafından düzenlenen 1 kahve 1 kitap etkinliğimiz öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığının artmasını amaçlamaktadır. Öğrencilerimize okuma alışkanlığı kazandırırken aynı zamanda kütüphane kültürünü aşılayan bu etkinlik öğrencilerimiz tarafından çok sevilmiştir.

Şbt

Okulumuzda öğrenim görüp okuma-yazma bilmeyen ortaokul öğrencilerine Aslı ÇINAR, Oğuzhan AKBAŞ ve Yeter DİŞBUDAK öğretmenlerimiz tarafından okuma-yazma kursları verilmektedir.

Şbt

Okulumuzda öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerimizin eksik konularını tespit etmek  ve merkezi sınav deneyimini artırmak için deneme sınavı yapılmıştır.

Ock

OKULUMUZDA VALİLİĞİMİZ TARAFINDAN YÜRÜTÜLEN BİGEP KAPSAMINDA FUTBOL TURNUVASI DÜZENLENMİŞ VE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERİMİZE KUPA VERİLMİŞTİR